Kada kreacije iz arhive poznatog dizajnera postanu NFT

Paco Rabanne provocirao je 60-ih godina svojim ‘nenosivim haljinama’, no one su sada dočekale svojih pet minuta slave. Dizajner je zavirio u bogatu modnu arhivu i izvukao neke od najupečatljivijih modela, a one su zatim pretvorene u svoje digitalne NFT verzije

event 06.05.2022.
Paco Rabanne NFT

Španjolski modni dizajner Paco Rabanne šezdesetih je godina slovio kao enfant terrible modnog svijeta, što zbog svoje ekscentrične osobnosti, što zbog odvažnih kreacija kojima je često provocirao i pomicao granice. Njegove modele često su nazivali ‘nenosivima’, a mnoge od njih zbilja i jesu bile nenosive. Niti u jednom trenutku nisu bile zamišljene da bi činile svakodnevne outfite već da služe kao svojevrsna forma umjetnosti.

Paco Rabanne NFT
Paco Rabanne NFT

No, čini se da su upravo te ‘nenosive haljine’ sada dočekale svojih pet minuta slave. Paco Rabanne zavirio je u svoju bogatu modnu arhivu i izvukao neke od najupečatljivijih modela, a one su zatim pretvorene u svoje digitalne NFT verzije. Kolekcija koja se sastoji od 12 virtualnih komada rezultat je suradnje s lancem robnih kuća Selfridges, a u NFT verziji mogu se pronaći ikonični komadi iz Rabanneovih kolekcija koje datiraju od 1990. do 1997. godine. Digitalne haljine s potpisom španjolskog dizajnera, koje su dostupne od 12. travnja, u ponudi su u limitiranom broju od samo 56 komada po modelu, a cijene se kreću od 600 funti na više.

Paco Rabanne NFT
Paco Rabanne NFT

Autorica: Tina Lončar

Fotografije: press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.