Jedna od najiščekivanijih i najpoželjnijih dražbi u 2022. je kolekcija umjetnina Huberta de Givenchyja

Legendarni modni dizajner Hubert de Givenchy za života je slovio kao veliki esteta, ali i pasionirani ljubitelj umjetnosti. Svoja dva doma Hôtel d’Orrouer u Parizu i Château du Jonchet u Loire Valley, zajedno sa svojim partnerom Philippom Venetom, ispunio je poprilično zavidnim brojem umjetnina, slika i skulptura. Iznimno bogata kolekcija umjetnina u posjedu obitelji Givenchy, […]

event 09.02.2022.
Hubert de Givenchy u atelieru

Legendarni modni dizajner Hubert de Givenchy za života je slovio kao veliki esteta, ali i pasionirani ljubitelj umjetnosti. Svoja dva doma Hôtel d’Orrouer u Parizu i Château du Jonchet u Loire Valley, zajedno sa svojim partnerom Philippom Venetom, ispunio je poprilično zavidnim brojem umjetnina, slika i skulptura. Iznimno bogata kolekcija umjetnina u posjedu obitelji Givenchy, kao i namještaj iz dvaju domova velikog dizajnera, uskoro idu na aukciju.

Hubert de Givenchy

Vijest o jednoj od najiščekivanijih i najpoželjnijih dražbi u 2022. godini objavila je renomirana aukcijska kuća Christie’s. Kolekcija umjetnina, skulptura i namještaja sastoji se od čak 1.200 predmeta za koje će se moći nadmetati ljubitelji mode i umjetnosti, ali i ljubitelji Huberta de Givenchyja koji gaje povjerenje u njegov besprijekoran osjećaj za lijepo i smisao za eleganciju po kojoj je postao poznat.

Givenchy, 1969.
Audrey Hepburn u Givenchy haljini,1959.

Između ostalih, u Givenchyjevoj kolekciji nalaze se brojni vrijedni umjetnički radovi s potpisima eminentnih umjetnika kao što su Rothko, Miró, de Staël i Pablo Picasso, kao i komadi namještaja koji datiraju iz 18. stoljeća. Aukcija je najavljena za 14. – 17. lipnja, no prije no što vrijedni predmeti odu na prodaju, Christie’s će upriličiti izložbe u Palm Beachu u ožujku, New Yorku u travnju te Hong Kongu u svibnju. Posljednja postaja će biti, naravno, Pariz gdje će izložba biti otvorena za javnost sve do 8. lipnja. Vrijeme aukcije, također, nije odabrano slučajno. Ona će se, naime, poklopiti sa 70. obljetnicom prve haute couture kolekcije Huberta de Givenchyja prikazanom 1952. godine.

Autorica: Tina Lončar

Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.