Iscjeljujući kristalni nakit – trend kojeg je generacija Z vratila na scenu

Nakit od minerala, kristala i poludragog kamenja pronašao je svoju novu publiku u generaciji Z. Nekad obilježje obožavatelja Woodstocka i hipi stila, ogrlice i narukvice napravljene od prirodnih kamenčića poznatih i po svom ljekovitom djelovanju, danas rado nose oni čiji roditelji možda još nisu bili ni u planu dok je Joan Baez nastupala na legendarnom festivalu 1969. godine

event 10.06.2021.
T-BALANCE

Holistički coach Tori Boughey, osnivačica brenda TBalance mineralima snabdijeva slavna imena kao što su Bella Hadid, Kylie Jenner i Adwoa Aboah. Njezina majka je reiki majstorica, a svojoj kćerki je još kroz djetinjstvo propisivala nošenje različitih kristala.

‘Kad pogledam stare fotografije, vidim ruke oko svoje prijateljice na kojima su dvije kristalne narukvice. Nisu bile ‘cool’ ni ‘lijepe’, ponekad su bile crne ili smeđe, ovisno o tome što mi je bilo potrebno’, prisjeća se Boughey.

Danas se i sama bavi različitim vrstama iscjeljivanja, a od 2018. na svojoj web stranici prodaje narukvice izrađene od minerala.

Još 2017. Bella Hadid se hvalila svojom kolekcijom minerala koje voli puniti na mjesečini, a objavila je i zanimljive fotografije ogromnih kristala u tlu njihove obiteljske farme u Pennsylvaniji pa ne čudi da je Boughey odlučila napraviti custom made narukvicu za nju.

TBalance
TBalance

U veljači 2020., taman na početku pandemije Bella se fotografirala uživajući na plaži s koktelima u kupaćem kostimu, ukrašena svojom custom made narukvicom od rozenkvarca i posve očekivano TBalanceu je posao procvjetao. Veliki interes privukao je i velika trgovačka imena kao što su Browns i Net-A-Porter.

TBalance

Uz Bellu je i Kylie Jenner prigrlila TBalance pa se i ona pohvalila svojom narukvicom, također od rozenkvarca, koji je posebno učinkovit vezano uz ljubavna pitanja.

Procvat ovog brenda, nije nikakva anomalija. U lockdownu self-care prakse su posebno došle do izražaja, a joga, meditacija i astrologija postali su main stream. Nedostatak druženja i mogućnosti za vježbanjem motivirao je ljude da isprobaju neke nove metode brige za vlastitu dobrobit. Terapija kristalima je samo jedna od njih.

Tekst: Vedrana Sunko

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.