Investirajte, jer one su naše svakodnevne spa oaze

Godinama su kupaonice bile čisto funkcionalni prostori, strogo programirani za higijenu i privatnost. Manje i praktičnije, utilitarne tuš kabine koje štede prostor s vremenom su istisnule kade kao ostavštinu prohujalih vremena ili dodatni luksuz za one s viškom prostora i novca. No, s promjenama u načinu života koje u prvi plan stavljaju wellness, kupaonice sve više postaju naša utočišta, otvoreni prostori opuštanja, udobnosti i oporavka. A s time su se i kade sa svojom inherentnom meditativnom prirodom došle u središte pažnje

event 06.06.2022.
Angolo_Colombo_02

Ono što je nekoć bilo ograničeno samo na funkcionalnost, jednostavnost održavanja i privatnost, sada dobiva snažan karakter s blještavilom boja, klasičnim elementima i površinama s uzorkom. Novu estetiku prate i moderna tehnologija i visokokvalitetna završna obrada.

Danas je moguće pronaći kade bilo kojeg oblika, veličine ili stila, kao i s novim tehnologijama poput integriranih LED svjetala ili automatskog podešavanja temperature vode. U trendu su moderne samostojeće kade koje prednost daju kvaliteti materijala i estetici. One odvažnije skulpturalnog su oblika i pune simbolike.

Drevni ritual japanske kupke izvorno se odvijao u velikim i dubokim drvenim kacama. Korisnici bi isprali cijelo tijelo i zatim uronili u kipuću vodu kako bi se u njoj opustili i pronašli trenutak mira i spokoja. U tom drevnom običaju inspiraciju je pronašao i Carlo Colombo, dizajner kolekcije ugradbenih i samostojećih kada Ofuro.

Velike plastične i skulpturalne forme Colombovih kada zovu na potpuno uranjanje. Njihove ravne linije i oštri rubovi, baš kao i mekani oblici i zakrivljene površine, sve to koegzistira u harmoniji. A ispod glatke bijele satenske završne obrade krije se Flumood, inovativni kompozitni materijal od aluminij hidroksida i sintetičkih smola. To znači da je potpuno ekološki, neotrovan i otporan na mrlje i habanje. Dakle, sasvim u skladu s potrebama vremena.

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.