INTERVALNI TRENING by PowerHouse – moćan i zahtjevan trening za brže gubljenje kalorija!

Željezo se kuje kad je vruće, a upravo su takve sada naše novogodišnje odluke. Ipak, zanimljivo je da istraživanja pokazuju kako većina nas od tih odluka odustane već sredinom siječnja! Mi nismo odustali od suradnje sa studijom za vježbanje PowerHouse iz Zagreba i ideje da vam svakog tjedna pripremimo trening koji vrlo lako možete odraditi u svojim domovima. Pa izgovor za odustajanje od vježbanja nemate! Osim toga, tjelesna aktivnost sada je možda važnija nego ikada, i to ne samo radi fizičkog zdravlja, već i onog mentalnog.

event 11.01.2021.
Robert Gašpert

Donosimo intervalni trening koji je, kako kaže Sanja Kovačec, vlasnica PowerHousea, odličan izbor za sve koji žele odraditi izvrstan trening, ali im nedostaje motivacije, za one koji imaju želju potrošiti više kalorija ili jednostavno povećati intenzitet vježbanja.

Vježbe u videu demonstrira Sanjin kolega u studiju Dino Prohaska, a ono na čemu se intervalni trening temelji jest kombinacija intervala rada i intervala odmora. ili umjerene aktivnosti.

“Kod intervalnih treninga, u intervalima rada, znači kada vježbamo, najčešće ćemo koristiti razne vježbe snage i izdržljivosti sa ili bez rekvizita, a nakon toga slijedi kraća pauza ili nešto dulja aktivnost lakšeg intenziteta. Duljina svih intervala određuje se ovisno o intenzitetu vježbi, što znači da su intervali kraći ako je vježba intenzivnija i obratno”, objašnjava Sanja te ističe: “U manje vremena utrošenog na vježbanje ovakvim treningom zaista trošimo više kalorija. No, budite oprezni jer je i izvođenje vježbi napornije zbog njihovog visokog intenziteta. Ako tijekom izvođenja treninga počnete gubiti snagu i izdržljivost, lako ćete narušiti ispravnu formu vježbe, a to nikako nije poželjno, jer može prouzročiti neželjene bolove, a ako se ponavlja i potencijalne ozljede.”

Krenite polako, pa povećavajte tempo

Slijedi trening koji se sastoji od vježbi kojima ćemo aktivirati cijelo tijelo. Kako bi naučili pravilno izvoditi vježbe, naglašava Sanja Kovačec, pokušajte ih prije pravog intervalnog treninga napraviti bez tempa koji je u videu, ali zasebno sljedeći upute koje su u videu. Kada ste sigurni da ste vježbe pravilno savladali, pokušajte ih napraviti intervalno i to tako da svaku vježbu izvodite 40 sekundi nakon čega slijedi pauza od 10 sekundi (ako vam je to premalo može za početak i 20 sekundi). Kada završite cijeli set vježbi napravite pauzu od 90 do 120 sekundi i zatim cijeli set na isti način ponovite. Pokušajte izvesti cijeli set barem tri puta ispočetka, pa kako napredujete povećavajte do pet ili više setova.”

Prije ovog treninga bilo bi dobro napraviti zagrijavanje (možete iskoristiti naš video za mobilnost), a nakon njega par vježbi istezanja.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.