I kolekcionarske Balenciaga figurice nose couture

Taman kada pomislimo da osebujni kreativni direktor modne kuće Balenciaga, Demna Gvasalia, više ne može smisliti ništa novo, on nas iznenadi nekim neobičnim potezom. Recimo, niti u snu nam ne bi palo na pamet da će modeli, odjeveni u modele iz 50. Balenciaga haute couture kolekcije dobiti svoje kolekcionarske porculanske inačice. No, to se svejedno […]

event 29.08.2022.
Balenciaga porculanske figure

Taman kada pomislimo da osebujni kreativni direktor modne kuće Balenciaga, Demna Gvasalia, više ne može smisliti ništa novo, on nas iznenadi nekim neobičnim potezom. Recimo, niti u snu nam ne bi palo na pamet da će modeli, odjeveni u modele iz 50. Balenciaga haute couture kolekcije dobiti svoje kolekcionarske porculanske inačice.

No, to se svejedno dogodilo. Pariška modna kuća je u sklopu svoje linije Balenciaga Object lansirala dvije porculanske figure koja su ustvari replike modela Akija Nummele i Minttu Vesale odjevenih u lookove iz dugoočekivane pedesete couture kolekcije koja je, početkom srpnja prošle godine, predstavljena pariškoj publici u čast modnog velikana i osnivača Cristóbala Balenciage. Demna Gvasalia, koji je poznat po svojim streetwear elementima i nekoj posve drugoj estetici od one profinjene koju je njegovao Cristóbal, oduševio je publiku svojim viđenjem Balenciaga couturea umiješavši u svoj kreativni potpis i podosta elemenata svojstvenih pedesetim godinama prošlog stoljeća. Sada je ta legendarna kolekcija dobila i svojevrsni suvenir u obliku delikatnih porculanskih figurica, a riječ je o ručnom radu za koji je zaslužna porculanska manufaktura Nymphenburg u Münchenu. Couture figurice kao i ostali predmeti iz linije Balenciaga Object dostupni su nedavno obnovljenom, legendarnom pariškom butiku na adresi 10 Avenue George V.

Autorica: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.