Čudotvoran kamen za spa lica

Gua sha i roleri od poludragih kamenja beauty trend su koji već nekoliko godina ne izlazi iz mode. Najpoznatiji su oni izrađeni od žada i rozenkvarca, no može ih se naći i od drugih vrsta poludragih kamenja. Iako roleri izgledaju zanimljivije i moćnije, kamena gua sha pločica možda je čak i jednostavnija za korištenje, a daje izvrsne rezultate

event 23.03.2021.
Shutterstock

Tehnika masaže kamenom pločicom sa specifično oblikovanim rubovima usavršena je u tradicionalnoj kineskoj medicini kao metoda ublažavanja napetosti u mišićima lica i vrata te za poticanja bolje prokrvljenosti. Posebnost ovakvih pločica je ta što su izrađene od poludragog kamenja, zbog čega je svaki primjerak poseban, neponovljive teksture i boje, a ne treba zanemariti i njihovo energetsko djelovanje.

Gua sha kamen nije čarobni štapić, no ubrzava cirkulaciju, natečenost i podbuhlost kože, opušta mišiće i uklanja osjećaj napetosti, dugoročno pomaže oblikovati konture lica
Masaža gua sha kamenom je zbilja jednostavna. Optimalno vrijeme trajanja masaže je od 15 do 20 minuta pa se obično preporučuje u večernjoj njezi. Prije tretmana očistite lice i nanesite serum, kremu ili ulje kako bi kamen klizio kožom. Gua sha kamen prije same masaže možete i ohladiti u hladnjaku, takvog ga možete koristiti kao svojevrstan oblog ukoliko želite ukloniti jutarnju natečenost, posebice podočnjake. Budući gua sha ima različite zakrivljenosti na sebi, svaka od njih se može koristiti za različite dijelove lica, odnosno izbočine kao što su donja čeljust, brada ili prostor obrva.

Shutterstock

S masažom krenite od ramena prema vratu i licu. Gua sha kamen nježno povlačite udubljenjem od ramena prema vratu. Kad dođete do područja iza uha, kružno masirajte u mjestu. Istim pokretima udubljenja u kamenu prelazite rubove od sredine brade do obraza, zatim od nosa do sljepoočnica. Čelo masirajte od sredine prema krajevima na obje strane. Vodite računa da kožu lica masirate prema gore kako ne bi dodatno poticali ono što prirodno gravitacija radi, odnosno opuštanje kože i mišiće prema dolje.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.