GLAMUR NA RABU

Treći Rab Film Festival donio je u ovo pandemijsko vrijeme dašak tako poželjenog glamura na Rab. Osim filmova, posjetitelji su mogli uživati u dvije glazbene poslastice – koncertima Zorana Predina i temperamentne Nine Flamenco.

event 23.08.2021.
Nina Violić, Daria Lorenci Flatz i suprug, Vanja Sremac/ Sanjin Kaštelan
Sanjin Kaštelan

Iako u skraćenom izdanju, festival RAFF okupio je brojne poznate goste iz svijeta filma i glazbe. U konkurenciji šest igranih i dokumentarnih filmova, nagradu za najbolji film po ocjeni žirija, u sastavu Nenad Puhovski, Nina Violić i Daria Lorenci Flatz,  dobila je „Murina“ Antonete Alamat Kusijanović.

Publika je najdražim filmom proglasila srpski film „Lihvar“ režisera Nemanje Ćeranića, koji su na Rabu predstavili glavni glumac Dušan Petković i producent filma Aljoša Ćeranić.

Posebno priznanje dodijeljeno je dokumentarnom filmu „Žica“ redateljice Tihe K. Gudac, poznate hrvatske dokumentaristice, koja se u filmu bavi migrantskom krizom na hrvatsko-slovenskoj granici.

Nagrada Tihi Gudac za Žicu / Sanjin Kaštelan
Daria Lorenci Flatz i suprug / Sanjin Kaštelan
Nela Kocsis / Sanjin Kaštelan
Aljoša Ćeranić, producent Lihvara, Dušan Petković, glumac, Robert Zuber / Sanjin Kaštelan

Osim filmova, posjetitelji su mogli uživati u dvije glazbene poslastice – koncertima Zorana Predina i temperamentne Nine Flamenco.

Koncert Nina Flamenco / Sanjin Kaštelan
Zoran Predin, Snežana Bogdanović, Uliks Fehminu, Rajko Grlić / Sanjin Kaštelan

Zoran Predin je pak predstavio i svoju novu knjigu „Mongolske pjege“, zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem, redateljem i producentom Rajkom Grlićem, koji je govorio o novom izdanju knjige svoje majke Eve Grlić „Sjećanja i neobjavljene priče“. Na njihovoj zajedničkoj promociji, prisustvovali su i gosti festivala, glumački par Snežana Bodganović i Uliks Fehmiu.

Sanjin Kaštelan
Predstavljanje knjiga – Rajko Grlić i Zoran Predin / Sanjin Kaštelan
Zoran Predin i supruga Barbara / Sanjin Kaštelan

Festival je završen jedinstvenim programom „Kaich“ u kojem se završni film gleda sa rive, odnosno popularnog rapskog „mulića“ i brodova koji se usidre u uvali Padova.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.