Futuristički pristup: Modna cirkularnost by Jean Paul Gaultier

Francuski dizajner Jean Paul Gaultier oduvijek je bio onaj koji hrabro pomiče modne granice, a drugi ga slijede. Tako je u svoje poslovanje uveo cirkularnost. Od nedavno na službenim stranicama nudi mogućnost iznajmljivanja unikatnih modela odjeće kao i kupnju rabljenih komada po prilagođenim cijenama

event 30.11.2021.
Jean-Paul Gaultier

Tekstilna industrija je već godinama na vrhu ljestvice najzagađenije industrije u svijetu. Ekologija, etičnost i održivost postaju modni imperativ i sve više luksuznih brendova se uspješno priključuje ovom valu. Prelazak na održivije materijale, custom made komadi odjeće kao i korištenje materijala iz prijašnjih kolekcija samo su neki od načina koje modni brendovi koriste kako bi bili odgovorniji prema okolišu. Kada je održivost u pitanju Gaultier se odučio za cirkularnost. Tako njegov brend od sada na svojim službenim stranicama nudi posuđivanje odjeće iz raznih kolekcija iz prošlosti.

Gaultier je promijenio svoje poslovanje te na službenoj web stranici uveo mjesto za e-trgovinu i posuđivanje odjeće. Nudi neke od najtraženijih predmeta iz svoje arhive. Ljubitelji ovog 69-godišnjeg dizajnera po cijenama između 150 i 700 eura mogu pronaći neke od omiljenih komada, koje su do sada mogli gledati samo u modnim časopisima ili na pistama, a čije su cijene inače i nekoliko tisuća eura. Odabrani artikli bit će dostupni na tjednoj bazi.

Iz poznate dizajnerske kuće kažu da će se ovi komadi mijenjati sezonski i ovisno o trendovima.

“Obnovit ćemo ponudu, ovisno o trendovima, na primjer, ako vidimo da su određeni artikli na vintage tržištu u trendu ili nedostaje nečega, dodati ćemo u ponudu”, objasnio je izvršni direktor JPG-a Antoine Gagey.

Jean Paul Gaultier / Profimedia
Gigi Hadid / Profimedia
Bella Hadid / Profimedia
Karlie Kloss / Profimedia

“Ideja je obnoviti i iznenaditi kupca te im dati priliku da nose različite komade Jean Paul Gaultiera koje ne mogu inače kupiti“, ističe izvršni direktor. 

Uz to JPG od sada nudi i vintage kolekciju na internetu, kako bi kupcima pružili priliku da nose rabljene komade iz 1980-ih i 90-ih, a potječu iz kolekcija privatnih kupaca i trgovaca. Trenutno je dostupno oko 50 komada, od jakni, košulja, korzeta, majici pa sve do nakita i dodataka.

Tekst: Vedrana Sunko

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.