Flomasterom za reproduktivna prava: Halsey prodaje crteže koje je crtala na bini

Pop zvijezda Halsey, najpoznatija po pjesmi “Without Me”, također je pjesnikinja i slikarica koja će na dražbi u Sothebyju prodavati svoje radove i novac uplatiti organizacijama koje se bore za reproduktivna prava

event 14.07.2022.
Halsey i njen rad Graveyard

Halsey je za tu prigodu priredila pet crteža flomasterom na platnu, a njena će se djela pridružiti radovima umjetnika od Os Gêmeosa do Helen Frankenthaler.

Androgina lica koja se pojavljuju na crtežima namijenjenim prodaji na dražbi predstavljaju publiku na nedavnim nastupima u Gulf Shoresu, Nashvilleu, Detroitu, Bostonu i Portlandu.

Jednostavno i brzopotezno, Halsey je svaki od pet crteža narisala na pozornici, pred tisućama obožavatelja dok bi pjevala trominutnu pjesmu bez naziva. Svaki neimenovani rad referira se na prethodni i najbolje funkcioniraju u kompletu.

Svoju strast prema likovnom umjetnosti Halsey je otkrila u veljači 2019. kad je prvi put uživo naslikala slika za vrijeme svog nastupa u televizijskoj emisiji Saturday Night Live. Tada je u suradnji s Bennyjem Blancom i Khalidom slikajući otpjevala pjesmu “Eastside”.

U međuvremenu, zbirka poezije talentirane pjevačice nominirane za Grammy pojavila se na popisu najprodavanijih knjiga New York Timesa, a njezine su pjesme dosad streamane više od 31 milijarde puta. Predviđa se da će njezini crteži postići cijenu od 7000 dolara svaki. Očekivanja su skromna, no možda sve iznenadi kakav bogati fan i kolekcionar sa smislom za humanost. Naime, prihodi od prodaje namijenjeni su Nacionalnoj mreži fondova za pobačaj, https://abortionfunds.org/ a radovi se mogu pogledati u njujorškom Sothebyju do 19. srpnja.

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.