EKSTRAVAGANTNI ŽIVOTINJSKI SASTOJCI U SLUŽBI NAŠE LJEPOTE

Ok, možda ste i čuli za kremu od puževe sluzi, ali jeste li znali i da se opaka meduza koristi u preparatima za pomlađivanje te umirivanje nadražene kože jer sadržava kolagen srodan našoj koži?

event 29.09.2020.
shutterstock_136135856
Shutterstock

Beauty insajderice upoznate su s pomalo kontroverznom činjenicom da zmijski otrov, uglavnom sintetski dobiven, djeluje poput botoksa na mrske facijalne bore, i to zahvaljujući peptidu koji pomaže u zacjeljivanju zmijske kože.

Sličan učinak ima i pčelinji otrov koji se koristi u preparatima za kratkotrajno povećanje volumena usana. Navodno se zbog takve kreme neko vrijeme šuškalo da je engleska ruža Kate Middleton potražila pomoć britanskih estetičara.

Matična mliječ manje je ekstravagantan pčelinji proizvod, itekako poželjan u serumima i drugim mazalicama.

Kavijar, jedan od najmoćnijih saveznika u saniranju izraženih znakova starenja na zreloj dobi, omiljen je anti-age sastojak klijentica koje su spremne posegnuti malo dublje u džep kako bi izgledale što mlađe. Prema legendi, ta je beauty tajna otkrivena sasvim slučajno, kada je uočeno da ribari koji rade s ribljim jajašcima usprkos ekstremnim uvjetima imaju ruke njegovane poput gospođica iz visokog društva.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.