‘Dream Lovers’ foto-knjiga koja otkriva nikad viđene fotografije Johna Lennona i Yoko Ono

“Moja omiljena fotografija je ona na kojoj John i Yoko gledaju u rijeku Hudson. Oboje su okrenuti profilom, a John drži ruku na njezinom ramenu. Bio je to – magični trenutak”, ispričao je fotograf Brian Hamill. Ako volite sjajnu dokumentarističku fotografiju i foto-crtice iz života slavnih, “Dream Lovers” je knjiga koju morate imati

event 03.02.2021.
“Dream Lovers” John Lennon i Yoko Ono

Američki fotograf Brian Hamill više je od pet desetljeća svoje karijere proveo na filmskim setovima fotografirajući najveće svjetske zvijezde. No, osim glumačkih i redateljskih superstarova, Hamill je u svojoj plodnoj karijeri, kao zagriženi fan rock’n’rolla, snimao i mnoge glazbene zvijezde poput, primjerice, Johna Lennona. Četrdeset godina nakon tragične Lennonove smrti, Hamill je odlučio izdati foto-knjigu imena “Dream Lovers” u kojoj se nalaze nikad viđene fotografije slavnog člana Beatlesa i njegove družice Yoko Ono.

John Lennon na fotografiji Briana Hamilla

Fotografije prikazuju slavni par kako šeta ulicama West Villagea u uparenim outfitima, te Lennona kako pozira na krovu. Ono što je sjajno jest da se izlazak foto-knjige s nikada objavljenim fotografijama poklopio s Lennonovim 80. rođendanom, a Hamill se povodom toga prisjetio nezaboravnih trenutaka provedenih s Lennonom. “Prvi put sam fotografirao Lennona u listopadu 1972. godine. Bio sam strašno nervozan! Radio sam kao foto-reporter nekih sedam godina i bio sam samouvjeren kada je riječ o mom umijeću, no to je za mene bila velika stvar jer je Lennon bio moj omiljeni Beatle. Kada sam mu pozvonio na vrata, javio se John i rekao da uđem. Bio sam šokiran što, uz svu silu asistenata koju ima, sam otvara vrata. Kada sam stigao, tamo je bila samo Yoko. Oboje su bili iznimno dragi i vrlo humani. Kada smo konačno izašli na ulicu nisu se ponašali kao da vrijede više od ljudi koji su ih zaustavljali da pozdrave. Bio je podjednako opušten i kad sam ga fotografirao u Dakoti tri godine kasnije. No, moja omiljena fotografija je ona na kojoj John i Yoko gledaju u rijeku Hudson. Oboje su okrenuti profilom, a John drži ruku na njezinom ramenu. Bio je to magični trenutak”, ispričao je fotograf.

“Dream Lovers” John Lennon i Yoko Ono
“Dream Lovers” John Lennon i Yoko Ono
“Dream Lovers” John Lennon
“Dream Lovers” John Lennon i Yoko Ono

Volite li Beatlese ili ste samo zakleti romantik, “Dream Lovers” je knjiga koju zasigurno morate imati.

Autor: Tina Lončar

Fotografije: press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.