Dopustite da vas omađija kaos u arty stanovima i oazama vrhunskih dizajnera

Inspirirajte se idejama, bojama, printovima, detaljima i vintage umjetninama te unutar vlastitog doma stvorite priču poput vrhunskih modnih dizajnera – Margherite Missoni, Alice Temperley i dvojca Basso & Brooke, koji se s lakoćom poigravaju stvarajući chic kaos u svojim arty oazama, piše Mia Kovačić

event 30.11.2021.
Profimedia

Među najhrabrijima u uređivanju interijera su vrhunski modni dizajneri. Čovjek bi pomislio i na onu staru da su u postolara najgore cipele, ali ovdje to baš i nije slučaj. Naime, na ovih nekoliko stranica vidjet ćete s kojom lakoćom tri velika imena modne industrije pristupaju uređenju koje je u neku ruku jednostavno i kopirati, odnosno poslužiti se njihovim pristupom u ostvarivanju eklektičnog uređenja koji će stvoriti onaj “nisam se trudio” šik moment u vašem prostoru.

Margherita Missoni

Otvaram ovu priču bogatom talijanskom nasljednicom koja je potpis svojega obiteljskog prezimena vjerno pretočila u zabavan i višeslojan interijer. Milanski stan Margherite Missoni pravi je bohemian chic koji je ta it djevojka najbolje pokazala u spavaćoj sobi spojivši tapecirano uzglavlje kreveta s raznim uzorcima i šarama, drvenim rubom od mahagonija, cvjetnim uzorcima, točkicama, leopardovim uzorkom, antikvitetima i raznim dobrim ulovima s buvljaka i iz antikvarijata. S obzirom na to s kojom lakoćom miješa sve, možemo ustvrditi da u njezinu slučaju više jest više – zidovi su prekriveni umjetninama, što naslijeđenim, što pronađenim, ogledalima i raznim sitnicama koje ovaj stan čine neodoljivim. Hrabra je i u odabiru boja koje savršeno naglašavaju svu silu uzoraka. Odličan mix and match, koji ostavlja glamurozan dojam.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Alice Temperly

Drugo ime koje također prati ovu razigranu priču u svojem interijeru i radnom studiju ljubimica je britanskog društva, Alice Temperly. Zovu je kraljicom boemskog šika, a oblačila je sve; od Kim K do britanske kraljevske obitelji. Eklektičan dom kao i njezina klijentela. Njezin “loft” smješten je u zapadnom Londonu – iskoristila je stare prostorije nalik na staje. Dizajnerica je stare grede učinila pravim ukrasom interijera, nije se bojala zidove naglasiti bojom lavande. Ovaj Portobello eklektični kolaž daje dramatičan i gotovo kazališni izgled njezinu domu, otkrivajući razna etnička blaga iz cijelog svijeta, kao i detalje pokupljene s lokalnih tržnica i buvljaka. Svaka je prostorija različita i umjetničko je djelo za sebe. Tepisi raznih boja i uzoraka, kao i tapecirani namještaj, prate boemsku dušu dizajnerice i nalaze se čak i u kuhinji te blagovaonskom dijelu. Topla i iskrena atmosfera proizišla iz razigranosti boja, uzoraka i tekstura pokazuje koliko dizajnerica uživa u svojem prostoru i nije njegov rob, nego ga s lakoćom koristi te u njemu kreativno stvara svoj prepoznatljiv potpis. A potpis je SVE. On daje priču i originalnost. 

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Basso & Brooke

Posljednji par ove naše trilogije su Basso & Brooke. Bruno i Chris odijevali su mnoge, od Beyoncé do Michelle Obame, ali nije samo moda polje njihove ekspertize. Oduvijek su bili zaljubljeni u interijere, a ogledni je primjerak njihov stan u južnom Londonu, točnije u Peckhamu. Poznati su po tome da su digitalni print prenijeli na tekstil, proširili vidike mogućnosti uzoraka te naglasili jarke boje, a taj svoj potpis nisu zaboravili ni u svoja četiri zida. Ovaj dvojac, koji za sebe kaže da je lifestyle brend, bavi se kombinacijom tradicije i tehnologije, spaja poznato s nepoznatim te stare i nove oblike u jednu posebnu priču koja ih je od mode dovela i do produkt dizajna, pa čak i do suradnje s vodećim brendom vina iz Kalifornije. Svoje uživanje u životu prenijeli su i u vlastiti životni prostor – apsolutno savršeno! Ako su nas išta ova dizajnerska imena naučila, onda su to lakoća i hrabrost poigravanja svime. Ništa nije sveto i sve se može. Eklektičnost to zahtijeva. A sve je u osjećaju koji nam pruža ispričana priča nekog interijera. Neka priča drži vodu. Ne treba se zamarati trendovima i što ide s čime. Osjećaj koji dobijemo kada smo u nekom prostoru i poželimo li u njemu ostati – znači dobro obavljen posao. Ovi zimski mjeseci savršeni su da se tako poigramo s našim brlozima. Inspirirajte se idejama, naoružajte se bojama, uzorcima, teksturama, detaljima, umjetninama i stvorite vlastitu eklektičnu priču.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

Autorica: Mia Kovačić

Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.