Do jakih trbušnjaka i stabilnog trupa uz pomoć male lopte

Nastavljamo seriju treninga za koji su vam potrebni rekviziti. Ovoga puta je ekipa iz PowerHouse studija za vježbanje odlučila da će vam pomoćnik u izvođenju treninga biti mala lopta za vježbanje. Ako je nemate, nemojte odustati od ideje da s nama vježbate trbušnjake i gornji dio. Ovu loptu lako možete zamijeniti jastukom

event 01.10.2021.
Sanja Kovačec_PowerHouse

Ida Musemić iz PowerHousea pripremila je video s vježbama za mišiće trbuha i gornji dio tijela, ali će vam se tijekom izvođenja ovih vježbi aktivirati i mišići nogu te ruku.


Zagrijte se malo prije kretanja u ovaj trening, a videe sa zagrijavanjem možete pronaći kod nas ili na YouTube kanalu ekipe iz PowerHousea te svakako posebnu pažnju posvetite polaganom, koncentriranom izvođenju vježbi.

“Mnogi misle da se setovi vježbi trebaju izvoditi brzo, sa što većim brojem ponavljanja i da se tako dolazi do željenog rezultata jer se tijelo više angažira. Ipak, na taj način otvaramo prostor brojnim kompenzacijama, prenaprezanjima tkiva i ozljedama. Mnogo je važnije prilikom izvođenja vježbi zadržati ispravnu formu i kvalitetu vježbe te ponajprije pravilno aktivirati mišiće trupa ili corea, a zatim napravite onaj broj ponavljanja kojim to nećete narušiti. Kako biste pravilno izveli poziciju vježbi iz videa prilikom podizanja tijela (glave i gornjih leđa) na vrh lopatica vodite računa da bradu blago spustite prema dolje kako biste zadržali izduženu vratnu kralježnicu, a leđa zadržite pritisnuta u podlogu. Istovremeno imajte osjećaj da ne želite osjetiti zdjelicu svom težinom na podu, već da je držite povezanu s trupom i malo, naizgled nevidljivo odignutom od podloge. Trening nije samo trening fizičkog tijela, koncentriranjem na pokret trenirate i um i smirujete duh. On je kao neka vrsta nježnog umirivanja. Fokus na pokret i pravilno izvođenje odagnat će misli od svega ostaloga, umom kontrolirajte vaše kretnje i mišiće, ali i budite u trenutku, glavom tada neće “letjeti” problemi i trening će zapravo biti pravi užitak”, savjetuje Sanja Kovačec, vlasnica PowerHousea.

Dodaje još na kraju da svakako, ako imate volje, ovaj set ponovite dva-tri puta te se na kraju treninga istegnete.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.