Danas je kineska Nova godina. Što nam nosi godina metalnog bivola?

Prema kineskoj astrologiji 2021. je godina metalnog bivola, a njegova poruka je jasna – uspjeh će doći onima koji vrijedno rade. Bivol je simbol kretanja naprijed i postizanja velikih promjena. Metal simbolizira čvrstinu duha, nepokolebljivost i stabilnost

event 12.02.2021.
shutterstock

Nepredvidljiva 2020. je u kineskom horoskopu, baš prigodno, pripadala štakoru. Prema kineskoj astrologiji to je označilo početak novog 12-godišnjeg ciklusa. Štakor slovi za pametnu, radoznalu i snalažljivu životinju pa je prošla godina obećavala nova iskustva, turbulencije i mogućnost uspjeha. Zanimljivo je i da se izvor pandemije koronavirusa povezivalo upravo s ovom životinjom.

Prema kineskoj astrologiji 2021. je godina metalnog bivola, a njegova poruka je jasna – uspjeh će doći onima koji vrijedno rade. Bivol je simbol kretanja naprijed i postizanja velikih promjena. Metal simbolizira čvrstinu duha, nepokolebljivost i stabilnost.
To znači da će u 2021. biti raznih situacija u kojima ćete morati pokazati snagu volje i želju za pobjedom. Najsretniji ljudi u 2021. godini bit će snažni i ambiciozni pojedinci koji hrabro idu naprijed. U isto vrijeme, preporučljivo je ne koristiti tuđu pomoć i pokazati nezavisnost.

Profimedia

Ovo se odnosi na sva područja života – ne samo na karijeru ili novac. Dakle, savršeno je vrijeme za provođenje ideja, pokretanje posla ili traženje novog posla. Važno je ne raspršiti se na više strana i znati krajnji cilj.
Napominje se da će 2021. biti vrijeme idealno za kupovinu velikih vrijednosti, a pored materijalnih stvari stjecanje novih emocija i iskustava bit će vrijedna investicija.

Također ova godina može biti i vrlo konkurentna. Mnogi će htjeti nadmašiti sve oko sebe. Cilj neće biti uspjeh, već pobijediti druge. Ova želja za osvajanjem prve nagrade može negativno uticati na produktivnost i zdravlje nekih horoskopskih znakova koji jednostavno nisu dobri u natjecanju.

Prelazak u novu godinu Kinezi obilježavaju kroz dva tjedna praznika. Počinje kao osam dana priprema, zatim 11 dana festivala proljeća i četiri dana festivaal fenjera. Za milijardu i pol Kineza širom svijeta je to najradosniji period u godini. Slavlje tradicionalno počinje na prvi dan prvog lunarnog mjeseca, na početku svake godine. Dakle, svake godine drugačije, između 21. siječnja i 21. veljače.

Kroz ta dva tjedna slavlja poklanja se novac u posebno dizajniranim koverticama ukrašenim simbolima.Taj tradicionalni dio najčešće uključuje djecu i mlade, nevjenčane, nezaposlene, ali i poslovne partnere.
Na prvi dan nove godine obavezno se mora obući nova odjeća, nikad prije nošena, kao pravi simbol promjene. Crvena boja odbija zlo i privlači pozitivnu energiju. Pa na sebe treba staviti nešto crveno. Kineska nova godina je simbol početka novog vremena, nove stranice u životima, vrijeme obilja i darivanja, a mnogi bi se mogli razveseliti i limitiranim kolekcijama satova dizajniranih ovim povodom.

Jaquet Droz je tako napravio Petite Heure Minute Buffalo s minijaturnom slikom bivola iz 18. stoljeća i obrubom od 232 dijamanta. Chopard također ima svog bivola za utrku, kao i Vacheron Constantin, Piaget Altiplano te Arnold & Son. Gucci pak kao i obično ima mekši i manje formalan pristup pa je bivol na satu ovog brenda više nalik onima iz crtanih filmova za djecu. Harry Winston i Dior nude pak satove koji uz bivola imaju dominantnu crvenu boju. Motivom bivola zanimljivo, no skoro do neprepoznatljivosti, povodom 2021. poigrao se i Swatch.

Press
Press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.