Dajte nam mentalne igrice, šampanjac, kavijar i šljokice

Budući da nam je socijalizacija ograničena, pribjegavamo onoj imaginarnoj. Baš kao u filmu “Beskrajan dan”, svakog jutra slijedi isti scenarij. Ipak, utješno je to što u tom filmu možemo vidjeti da je čovjek u stanju čak i u takvoj situaciji učiniti sebe sretnim i zadovoljnim. Pitanje je, dakle, kako samoizolaciju, lockdown i općenito situaciju okrenuti u svoju korist. Odgovor potražite u raskošnom zimskom izdanju lifestyle magazina StoryBOOK

event 15.12.2020.
Profimedia

Kad te činjenica da si već pogledao sve kvalitetne serije na Netflixu i HBO-u pogađa više od toga što su zatvorili legendarni klub u kojem si se družio i zabavljao možda i nekoliko desetljeća, valjda je vrijeme da se malo zamisliš. Ne samo što se promijenilo sve oko nas, nego ni mi nismo ono što smo nekad bili. Stoga se ne treba čuditi da nas u omraženom novom nenormalnom uspijevaju zabaviti i zaintrigirati pomalo drugačiji sadržaji.

Budući da nam je socijalizacija na sve moguće načine ograničena, pribjegavamo onoj imaginarnoj. Baš kao u filmu “Beskrajan dan”, svakog jutra nakon zvuka budilice slijedi isti scenarij. Bili u lockdownu ili ne, dani su nam postali poprilično slični. Ipak, utješno je što u tom filmu možemo vidjeti da je čovjek u stanju čak i u takvoj situaciji učiniti sebe sretnim i zadovoljnim. Već je poznato da novac ne donosi sreću, a socijalni psiholog Philip Brickman dokazao je da su veliki dobitnici na lotu često manje sretni od prosječnih ljudi. Otac pozitivne psihologije Martin Seligman, pak, tvrdi da je način na koji znatno unapređujemo svoj život pod našom voljnom kontrolom. Stoga bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo čovjek ima mogućnost učiniti sebe sretnim. Pitanje je, dakle, kako samoizolaciju, lockdown i općenito situaciju okrenuti u svoju korist.

Iako se televiziju, društvene mreže i medije zbog psihičkog zdravlja ne preporučuje konzumirati u velikoj mjeri, treba napomenuti, što i psiholog dr. Sheldon Solomon naglašava, da ljudi često koriste televiziju kao sredstvo za bijeg od svakodnevice jer im to pomaže nositi se s anksioznošću, što je takozvano Kierkegaardovo “umirivanje trivijom”.

Cijelu temu pročitajte u raskošnom zimskom izdanju lifestyle magazina StoryBOOK.

StoryBOOK

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.