City break destinacija za hedoniste

Hotel Costes Pariz adresa je koju nijedan zaljubljenik u ljepotu, kulturu, atmosferu, zabavu, progresivne ideje i posebna iskustva ne bi trebao propustiti

event 24.01.2022.
Profimedia

Još početkom osamdesetih godina Jean-Louis Costes, odvažni mladić iz francuskog Aveyrona, započeo je svoju parišku misiju s namjerom da Gradu Svjetlosti podari nešto potpuno drukčije. U suradnji s tada prilično nepoznatim, underground dizajnerom, a sada svjetskom zvijezdom Philippom Starckom kreirao je jedinstveni caffé. Smješten u tada vrlo kontroverznoj pariškoj četvrti Les Halles, caffé se odlikovao futurističkim dizajnom i bio je posve drukčiji od tradicionalnih pariških kafića te je ubrzo postao jedno od najpopularnijih mjesta na pariškoj sceni. No 1995. godine Jean-Louis Costes odlučio se za radikalni zaokret. U staroj zgradi iz 18. stoljeća, na adresi Rue Saint-Honoré, Costes je otvorio Hotel Costes, jedan od najluksuznijih pariških hotela, čiji eklektičan i pomalo teatralan interijer, s pregršt pomiješanih referenci iz različitih era i stilskih pravaca, potpisuje francuski arhitekt Jacques Garcia.

Profimedia

U posljednjih 25 godina Hotel Costes postao je nezaobilazna adresa na mapi Pariza, mjesto na kojem možete uživati u luksuzu, ljepoti i bezvremenskom dizajnu, kušati najukusniji foie gras u restoranu s prigušenim svjetlima ili ispijati čuveni Bloody Mary uz zvukove muzike za koju se svake večeri brine drugi DJ. Hotel Costes ima čak i vlastiti radio koji 24 sata dnevno osigurava glazbu u hotelu, a tu je i trgovina u kojoj možete pronaći mirise za dom i svijeće kako biste prepoznatljiv miris Hotela Costes mogli rekreirati u svom domu. Zašto baš svijeće? Pa čak i taj, naoko sićušni segment legendarnog hotela ima svoju priču. Nedugo nakon što je Hotel Costes otvoren, Jean-Louisu je pristupila nepoznata žena rekavši mu da je hotel predivan, ali da naprosto ne miriše dobro. Miris stare zgrade uvukao se u zidove. Nekoliko dana kasnije Jean-Louis je listajući ELLE otkrio da je nepoznata žena poznata francuska parfumerka Olivia Giacobetti. Costes joj se javio tražeći savjet, a ona mu je savjetovala da “kreira nešto svoje”. Premda hoteli dotad nisu imali signature mirise, Hotel Costes je u suradnji s Giacobetti kreirao svijeću koja se danas prodaje po cijelom svijetu.

Profimedia
Opera Garnier / Profimedia

Cijelu temu i ostale zanimljive europske city break destinacije potražite u zimskom broju magazina StoryBOOK.

Tekst: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.