By PowerHouse: Masaže koje nisu maženje, ali imaju magičan učinak na naše tijelo

Kako bi bilo funkcionalno, zdravo i u formi tijelo treba akciju, kretanje na pravilan i kontroliran način. Svi smo drugačiji i treba pronaći tip vježbanja kojim ćemo postići ono što želimo, ali prije svega tijelo održavati zdravim i vitalnim. Osim tjelovježbe, za dobro stanje tijela, ali i uma i duha, važno je i opuštanje, a tu je svakako jedno od uspješnijih rješenja masaža. Masaža ima mnogo, raznih vrsta, načina i tehnika koje su danas dostupne na brojnim mjestima. Mi ćemo se kratko dotaknuti tajlandske masaže koja ima zaista sjajne učinke na naše tijelo

event 30.04.2021.

Masažom ćemo tijelo opustiti, dodatno ga osnažiti, dati mu njege i ukloniti napetosti i bolna stanja, razbiti nakupine kao što su miogeloze (nakupine mliječnih kiselina u mišiću), omogućiti mu da prirodni procesi poput cirkulacije i protoka vode lakše i jednostavnije funkcioniraju te se vratiti u balans. Masaža je manualna tehnika kojom ne djelujemo samo na fizičko tijelo, već i na energetsko te se tijekom masaže stimuliraju i akupresurne točke na tijelu čime se djeluje na našu unutarnju energiju (ono što nazivamo pranom, chijem ili kijem, univerzalnom životnom energijom). Masaža ima mnogo, raznih vrsta, načina i tehnika koje su danas dostupne na brojnim mjestima. Mi ćemo se kratko dotaknuti tajlandske masaže koja ima zaista sjajne učinke na naše tijelo.

„Kada govorimo o tajlandskoj masaži najčešće je riječ o tretmanu koji se radi u odjeći tijekom kojeg maserka izvodi pasivno istezanje nalik na jogu. No, tajlandske masaže su puno više od toga s obzirom da je na Tajlandu masaža važan dio kulture i tradicije. Zanimljivo je da kada dođete na Tajland uvidite da gotovo svi znaju masirati, no profesionalni maseri prolaze veoma zahtjevne škole masaže koje traju i par godina nakon čega je obavezna praksa još nekoliko godina. U detalje uče anatomiju i obučeni su za nekoliko vrsta masaža. Jedna od osnovnih je, kao i kod nas, uljna masaža i najbliže je možemo usporediti s klasičnom medicinskom masažom.

Drugo je ono što će Tajlanđani zapravo nazvati THAI masaža, a to je masaža bez ulja kojom se pritiskom terapeuta na tkiva stimuliraju akupresurne točke na tijelu, najbliža je terapiji trigger točaka i zaista je čudesna za tijelo. Treći tip je već ranije spomenuti pasivni stretching, to je ono kada terapeut – da se malo slikovito izrazim – skoči na vas i rasteže vas u raznim neobičnim položajima koristeći svoju masu. Dobar terapeut će najčešće kombinirati sve tri metode za bolji efekt”, priča Sanja Kovačec iz studija za vježbanje PowerHouse.

Tajlandska masaža ne služi samo opuštanju, ona zaista tijelo rješava napetosti i bolova, a kvalitetan maser može riješiti većinu vaših problema. Izrazito je temeljit pristup u pitanju jer gotovo da nema mišića kojeg maser neće proći – od prstiju stopala do glave. Možemo se odlučiti za masažu cijelog tijela, ali i za onu prilikom koje se terapeut posvećuje samo određenoj regiji vašeg tijela, kao što su masaža stopala, glave, vrata i lica, masaža vrata i ramena i slično.

Imajte na umu, tajlandske masaže nisu maženje. Pritisak u neke točke na tijelu može biti bolan, istezanje isto tako, no efekt koji se tako postiže je čaroban za tijelo!.

Koju god masažu da odaberete dobro se opustite i prepustite. Nakon kvalitetne masaže jedino što možete jest biti odmorniji, revitaliziraniji, opušteniji i puniji energije.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.