Beauty fokus: njegovane usne zavodnice

Možete birati između balzama, maslaca, voska, vazelina ili ulja, no za pune i mladolike usne povremeno je potrebno učiniti i ponešto više

event 07.04.2022.
Zdrava i blistava koža

Što vrijedi za kožu, kosu i nokte, vrijedi i za usne – samo su njegovane usne lijepe usne, ma kakvog oblika ili punoće bile. I samo takve usne, bilo da ste ih učinili glamuroznima ili ste htjeli pokazati nonšalantnost, poslužit će kao elegantan detalj koji igra veliku ulogu u savršenoj prezentaciji vaše pojave. S kojom god se boljkom trenutno borili, zahvaljujući proizvodima koji su se izdigli iznad svoje skromne dužnosti “osnovnog” balzama za njegu, pružanje ekstra ljubavi vašim usnama nikada nije bilo lakše

Za razliku od ostatka lica, usne nemaju lojne žlijezde koje izlučuju masti, a prekrivene su samo tankim, nježnim slojem kože te mogu dehidrirati i deset puta više od drugih dijelova tijela pa ljeti iziskuju posebnu pažnju. Stoga se naoružajte sočnim mazalicama koje će im pružiti širok spektar UVA i UVB zaštite. Vrijedno je spomenuti kako nijedan proizvod neće prodrijeti dovoljno duboko u kožu ako usne nisu dobro pripremljene. U slobodnom prijevodu to bi značilo – ništa bez dobrog pilinga! Na izbor vam je bezbroj varijacija dizajniranih posebno za usne, a pri poliranju će vam od velike pomoći biti i nježna četkica za zube.

Zdrava i blistava koža

Možete birati između balzama, maslaca, voska, vazelina ili ulja, samo se pobrinite da su proizvodi dovoljno hidratantni, obogaćeni prirodnim uljima te vitaminima A, B i E, a u pomoć će vam priskočiti i proizvodi obogaćeni hijaluronskom kiselinom i antioksidansima. Takvim proizvodima potaknut ćete njihovu obnovu i očuvati vlažnost te će vaše usne ostati pune i mladolike. Spomenut ćemo i jednu ludoriju kozmetičke industrije – masku za usne (da, masku za usne!) koju možete koristiti kada osjetite da su vaše usne dehidrirane. Zadužena je za “boostanje” cirkulacije, hidrataciju i zaglađivanje linija, a pružit će vam i predivan osjećaj hlađenja. Hidratizirajte ih, revitalizirajte, pomladite, zaštitite, istaknite… Jer tamo negdje postoji balzam baš za svaki zamislivi prohtjev vaših usana.

Autorica: Ivana Franka Kolonić
Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.