ART gozba na Storybookov način – uz ‘Pixy with love’

Poželjeli smo zaviriti u intimni prostor naših kreativaca i upiti djelić ugođaja s kojim će otpratiti ovu izazovnu godinu, pa tako i u atelier Nine Blečić vlasnice brenda Pixy with love. Inspirirajte se djelićem toga hedonističkog doživljaja te napravite nešto za sebe. Na Storybookovom Instagram profilu pogledajte DIY video: kako izraditi jednostavan svečani vijenac, koji će podsjećati na one kakve viđamo u britanskim filmovima te u njihovim prozorima ili na vratima

event 16.12.2020.
Pixy with love x StoryBOOK

U ovo vrijeme u godini sve se vrti oko atmosfere u domu, atelijeru, dekoracije stola… Poželjeli smo zaviriti u intimni prostor naših kreativaca i upiti djelić njihova ugođaja – koji nas, da, uvodi u malo drugačiju zimsku priču, uz imaginarne goste i mračnjikavu atmosferu ili, pak, pretjerano vedru i optimističnu – točno onako kako se osjećaju i kako vide scenarij u kojem ćemo otpratiti ovu izazovnu godinu. I dočekati novu. Neki će se inspirirati djelićem toga hedonističkog ugođaja.

Kada pomislimo na slavlje, u ovom slučaju slavlje zime, dovoljno je da zamislimo Ninu Blečić s velikim osmijehom, zaigranim očima i atelierom spremnim za uvijek nove kreativne početke. Nina Blečić vlasnica je brenda Pixy with love, a specijalizirala se za uređenje interijera, prvenstveno biljem i detaljima koji prizivaju određenu atmosferu. Kaže kako voli život i sve što ima u životu, baš sve, a trenutačno radi na uređenju adventskog raspoloženja na nekolicini zagrebačkih terasa i interijera restorana. Uz sve to dobila je i projekt uređenja interijera jednog objekta u Rijeci, što vidi kao lijepu novost u poslu.


1. Ispričajte nam priču o atmosferi koja vlada vašim prostorom ove zime – mirisi, teksture, boje? Treba nam vaš recept za sreću u ovoj specifičnoj sezoni partyja, u kojoj će mnogi ostati kod kuće i sami kreirati svoj blagdanski mojo.


Kada sam dobila temu, razmišljala sam o mnogim idejama, misli su mi letjele posvuda. Sjedila sam sama u garaži i zamišljala što bi mene usrećilo, gdje bih vas svojim kreativnim rješenjima voljela odvesti. Razmišljala sam o tajnovitom svijetu poput bajke, u koji kada jednom uđeš zaboraviš na stvarnost. To je svijet kojim vladaju bezbrižnost, ljubav i smijeh. Odabrala sam crveni zemljani ton boje za zid koji djeluje umirujuće, svečano i moćno. Predimenzionirani oblaci, zvjezdice i mjeseci od lima, napravljeni prema mojoj skici stvorili su moj osobni svemir u kojem je sve moguće. Raskošni velvet aludira na eleganciju, on je nešto poput karte u jednom smjeru u svijet prošlosti, knjiga, balova, on vodi u snove. Ova scenografija može biti brzo i jednostavno transformirana u sve što vas čini sretnima. A današnja suluda stvarnost dopušta nam da budemo pomalo otkačeni, smjeli i izvan okvira i činimo ono što nas usrećuje, ispunjava i vodi u našu “uljepšanu” stvarnost.


2. Priroda u zimskom izdanju sama je po sebi toliko posebna – bogata, a istodobno jednostavna i asketski lijepa i kao takva ostavlja nam prostor za igru svjetlom. Što preferirate u svojem intimnom prostoru – svijeće i mračnjikavu atmosferu ili raskošnu svjetlost i prozračni minimalizam?


U scenografiji koju sam nakratko stvorila za vas dogodio se spoj lampica i svijeća, one stvaraju toplinu i u najjednostavnije uređenom prostoru. Kada bi mi okolnosti dopuštale, u svakom prostoru odabrala bih kao najljepši izbor vatru, u divnom kaminu. Dotad ću u pravoj vatri u kaminu uživati u kući svojih roditelja. Volim sve stilove i detaljima uvijek poštujem prostor na kojem trenutačno radim.


3. Sve više izloga, caffea, hotelskih lobija i restorana gostima, ali i prolaznicima nudi svoju personaliziranu priču i viziju zimske čarolije po uzoru na prestižne svjetske trgovine i hotele. Koliko je to važno za atmosferu grada?


Izlozi su poput filmova, malih kazališnih pozornica i posjeduju moć da nas uvuku u priču. Kada se zaustaviš ispred zanimljivo uređenog prostora usred gradske vreve, potpuno se isključiš i uživaš, više nikoga ne čuješ, vrećice u rukama više ne osjetiš, dok tvoja osjetila uživaju u pogledu. Zagreb ima puno potencijala jednom razviti upravo tu kulturu “uljepšavanja”.


4. Je li i kod nas zaživio običaj angažiranja profesionalca za kreiranje fantazije u nečijem domu?

Neke obitelji posvećuju više pažnje svome domu, a neke od njih cijene ideje profesionalaca koji kreiraju personaliziranu blagdansku priču za njih. Možda im ponestaju vrijeme i ideje ili jednostavno vole rad umjetnika i žele uživati u trenutku iznenađenja i njihovim djelima u vlastitu domu.5. U što ste, u svojem osobnom prostoru, spremni investirati najviše vremena, novca i truda – hranu, atmosferu ili dekoraciju?

Hedonist sam i podjednako volim sve navedeno. Mi kod kuće oduvijek okupljamo velika društva. Tako da sam već uvježbala – nabavu, kuhanje te pripremanje hrane i atmosfere, dotjerivanje stana zanimljivim detaljima kako bi se naši gosti uvijek osjećali posebno i kako bi uživali u ambijentu, mirisima, piću i hrani.


6. Budući da je ovo jedna specifična zima koju će mnogi provesti u intimnom društvu nekoliko najbližih ljudi, idealna je za fantaziranje. Zanima nas vaš zamišljeni cast gostiju za raskalašeni blagdanski scenarij – koga biste ugostili u atmosferi koju ste upravo kreirali za StoryBOOK, dočarajte nam što slušate, okuse, mirise?


Pozvala bih umjetnika Ivana Kožarića, Coco Chanel, Winstona Churchilla, Monicu Bellucci i moje drage prijatelje. Vani bi padao snijeg. Po cesti ne bi vozili automobili, a pahulje bi gusto padale. Gosti bi se jedva probili kroz grad. Došli bi kostimirani u kostime iz početka 20 stoljeća, a kada bi prošli kroz moja vrata, zatekao bi ih miris naranče i cimeta, kolača, fine večere, prostoriju bi jedino osvjetljavale lampice i svijeće. U pozadini bi svirao jazz. Vladao bi osjećaj beskonačnosti, smijeha i zabave. Kroz prozor bi gledali noć, mir, vladali bi užici. Neki bi razgovarali, netko bi svirao, pjevao, plesao, a neki se ljubili.

Razgovarala: V.LJ.

Fotografije: Dražen Kokorić / StoryBOOK

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.