Another Country – cool knjiga posvećena životu u Britaniji

Niti jedan žanr fotografije ne bilježi život i promjene u društvu bolje od dokumentarne fotografije. Ona je svojevrsni dnevnik protoka vremena, kroničar i svjedok promjena na koje nas često treba podsjetiti. Kada se takve fotografije proberu i objelodane na stranicama knjige, ona postaje priča o životu. Jedna takva priča o životu je i ‘Another Country‘, […]

event 12.05.2022.
Another Country – cool knjiga posvećena životu u Britaniji

Niti jedan žanr fotografije ne bilježi život i promjene u društvu bolje od dokumentarne fotografije. Ona je svojevrsni dnevnik protoka vremena, kroničar i svjedok promjena na koje nas često treba podsjetiti. Kada se takve fotografije proberu i objelodane na stranicama knjige, ona postaje priča o životu.

Another Country – cool knjiga posvećena životu u Britaniji
Another Country – cool knjiga posvećena životu u Britaniji


Jedna takva priča o životu je i ‘Another Country‘, knjiga posvećena dokumentarnoj fotografiji u Britaniji od 1945. godine do danas, ali i fotografima koji su više od sedam desetljeća objektivima ‘hvatali’ trenutke. Na stranicama ‘Another Country’ nalaze se fotografije koje potpisuje više od 250 fotografa kao što su Thurston Hopkins, Haywood Magee i Joseph McKeown. Knjigu je kurirao fotograf, autor i kritičar Gerry Badger, a čitava knjiga fokusirana je na to da čitatelj upozna život u Britaniji i uvidi kako se on kroz desetljeća mijenjao, te primijeti koja su ga društvena kretanja u kojoj eri obilježila, bilo da je riječ o velikim feminističkim protestima i borbama LGBT skupina ili pak posve običnoj svakodnevici. Knjiga ‘Another Country’ u izdanju Thames & Hudson i fondacije Martin Parr bit će dostupna od 19. svibnja.

Autorica: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.