A što nakon što, poput Grimes, prodate komadić duše?

Kanadska glazbenica i vizualna umjetnica Grimes, nakon što je na aukciji ponudila na prodaju komadić duše, prodaje svoja umjetnička djela

event 17.05.2021.
Kanadska glazbenica i vizualna umjetnica Grimes

Nakon što je prošle godine, u sklopu svoje umjetničke izložbe “Selling Out“, za 10 milijuna dolara ponudila na prodaju “komadić svoje duše“, popularna glazbenica Claire Boucher Grimes ove godine je otvorila još jednu neobičnu aukciju. Doduše, niti ovoga puta ne osobito opipljivu, ali barem nešto vidljiviju.

Kanadska glazbenica i vizualna umjetnica Grimes

Naime, posljednjeg dana veljače, u trajanju od 48 sati, Grimes je na aukciji na platformi Nifty Gateway ponudila ekskluzivna djela kripto umjetnosti. Kolekcija umjetničkih djela naziva “WarNymph Collection Vol. 1” i sastoji se od 10 digitalnih umjetničkih radova koji su nastali u suradnji s bratom Macom Boucherom. Radovi prikazuju njezin digitalni avatar, bebu s krilima pod imenom WarNymph, s kojim su njezini obožavatelji već odavno upoznati.

Kanadska glazbenica i vizualna umjetnica Grimes

Na sreću njezinih fanova dubljeg džepa, neki od radova dolazili su u paketu s ekskluzivnom muzikom koju potpisuje sama Grimes, a uključuju pjesme poput “Mars Theme”, “Ærythe” i “Anhedonia”. Već je u prvom danu ovogodišnje aukcije Grimes na svojim umjetničkim radovima uprihodila fantastičnih 5.8 milijuna dolara, a dio zarađenih sredstava osebujna umjetnica planira proslijediti u dobrotvorne svrhe i to nevladinoj organizaciji Carbon180 koja se zalaže za smanjenje štetne emisije ugljikovog dioksida.

Kanadska glazbenica i vizualna umjetnica Grimes

Nakon ove ekscentrične aukcije Grimes sprema i nove zanimljive projekte koji će zasigurno zaintrigirati javnost, a jedan od najzanimljivijih svakako je eksperimentalna operacija koju planira provesti s neurotehnološkom tvrtkom koju je osnovao njezin partner Elon Musk.

Kanadska glazbenica i vizualna umjetnica Grimes

Autorica: Tina Lončar

Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.