10 savršenih mjesta za vježbanje joge

Potječući iz drevne Indije i verbalno prenošena kroz stoljeća, joga je postala raširena i popularna praksa koja uključuje tijelo i duh u postizanje mirnoće uma i jasne samosvijesti

event 12.07.2022.
The-Yoga-Pavilion-at-Four-Seasons

Postoje različite škole joge koje odražavaju različito podrijetlo i vrste praksi, međutim, sve one zahtijevaju kombinaciju fizičkog pokreta s mentalnom i duhovnom sviješću. Dobrobiti za fizičko i mentalno zdravlje koje redovito vježbanje može proizvesti, unatoč turbulentnim ili teškim vremenima, prepoznali su i Ujedinjeni narodi 21. lipnja 2022. na Dan joge s temom Joga za čovječanstvo.

Takvo oslobađanje i potraga za ravnotežom među kaosom i stresorima zahtijeva okruženje koje bi omogućilo osjetilima da se oslobode distrakcije i usredotoče samo na sebe.

Dizajnerski trikovi uključuju promicanje nježnog i reguliranog protoka zraka s kontroliranim temperaturama i mekim osvjetljenjem. Ugođaj se može pojačati upotrebom svijetlih boja ili toplih prirodnih materijala, kao što je drvo. Neki prostori čak predlažu igru refleksije svjetla s ogledalima ili pružaju dodatnu privatnost s prozirnim tkaninama i zavjesama.

Postoji mnogo načina na koje dizajner može stvoriti idealan prostor za zdravu praksu kao što se vidi kroz ovih 10 joga studija.

Garden Yoga Studio, Cascais, Portugal
One Third Yoga, Hangzhou, Kina
The Yoga Pavilion at Four Seasons
Garden Yoga Studio, Cascais, Portugal
Yoga Pavilion, Norrmalm, Švedska
Health Yoga Life, Cambridge, SAD
Milmila Yoga Center, Yongsan-Gu, Južna Koreja
Original Feelings Yoga Studio, Berlin, Njemačka
Xuan Lan Yoga, Tulsa, Španjolska
Yoga Garden & Art Gallery, Brno, Češka

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.